002 pepscanISO 9001-certificering voor Pepscan Holding uit Lelystad

Dat certificering voor velen een onontgonnen gebied is blijkt uit het verhaal van de firma Pepscan Holding uit Lelystad. Dit in peptiden gespecialiseerde bedrijf benaderde Trigade in eerste instantie voor een Risico-inventarisatie en –evaluatie. Uit een eerste gesprek bleek echter dat het Life Science-bedrijf graag in aanmerking kwam voor ISO 9001-certificering, maar dacht dat dat niet mogelijk was, omdat veel controles puur visueel zijn. Wij wisten wel beter. Gewoon een kwestie van op papier zetten wat je doet; vastleggen dat er tijdens het proces visuele controles zijn, gevolgd door de uitvoering van een eindcontrole. Het kan zo simpel zijn.

De audit – uitgevoerd door TÜV – werd uiteindelijk fluitend gehaald met slechts een kleine opmerking: ‘Een mooi bedrijf met hele goede, hoog opgeleide medewerkers die bijzonder gemotiveerd zijn’. Daar kan ik alleen maar mee instemmen.

Kijk voor meer informatie over ISO 9001-certificering op www.trigade.nl/certificatienormen/ISO9001-kwaliteitsmanagement.