Stappen maken op de CO2-Prestatieladder?

Biggelaar Groen bedacht een creatieve en bovenal duurzame oplossing

csm bakfiets 76b700117dDe CO2-Prestatieladder is helaas nog voor veel bedrijven een noodzakelijk kwaad. Een gemiste kans, want de ladder biedt tal van voordelen. En dat het allemaal zo moeilijk niet is, bewijst de firma Biggelaar Groen Zij komen voortaan niet meer met de auto naar de binnenstad, maar met de bakfiets!

Biggelaar Groen BV uit Den Dungen is een bedrijf dat zich richt op grootschalig groen. Het uitvoeren van werkzaamheden in openbare ruimten vormt de hoofdtaak, waarbij zowel aanleg als onderhoud een grote rol spelen. Voornaamste opdrachtgevers zijn: bedrijven en instellingen, woningbouwverenigingen, beheerders van landgoederen, maar ook gemeenten en andere overheidsinstanties. Waaronder dus gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij dagen bedrijven uit om minder CO2 uit te stoten. En Biggelaar Groen kwam met een passend antwoord. What’s in a name, zullen we maar zeggen.

Den Bosch als klimaatneutrale stad

Vanaf vandaag komen medewerkers van het bedrijf namelijk niet meer met de auto naar de binnenstad voor het onderhoud van onder andere parken en bermen. In plaats daarvan komen zij met de elektrische bakfiets. Biggelaar Groen draagt daarmee bij aan de ambitie van Den Bosch om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Een stad waarin iedereen duurzaam woont en werkt, zonder negatieve invloed op het klimaat.

Volop voordelen

De e-bakfiets is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook kunnen medewerkers eenvoudig overal komen. Bovendien worden de bakfietsen ook nog eens opgeladen via stroom die van eigen zonnepanelen komt. “Maar vooral is elke kilometer die met een e-bakfiets gereden wordt, een kilometer minder CO2-uitstoot van een van onze busjes", vult directeur Roel Jansen aan. “En dan is er nog een voordeel: niet elke medewerker van ons bedrijf heeft een rijbewijs. Maar met de e-bakfiets kunnen ze wel allemaal op pad.”

Hoger op de CO2-Prestatieladder

De elektrische bakfiets brengt Biggelaar Groen BV ook weer een stapje hoger op de CO2-Prestatieladder. Bovendien zullen bedrijven die – net als Biggelaar Groen – bezig zijn op weg naar certificering volgens de ladder, dit ervaren als een investering die zich onmiddellijk terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. Maar vooral ook een flinke voorsprong geeft bij aanbestedingen. Reden temeer om ook op weg te gaan naar duurzaamheid. Al dan niet op de bakfiets.

Wilt u ook stappen maken op de CO2-Prestatieladder? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Auteur: Tony van Geld, Adviseur Trigade ‘s-Hertogenbosch

Update erkende maatregelen voor energiebesparing

Vanaf januari 2018 gelden er 19 nieuwe Erkende maatregelen voor energiebesparing voor diverse branches. Hiermee kunnen bedrijven nog eenvoudiger voldoen aan de verplichting om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit geldt voor gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten. Kijk voor meer info op: http://bit.ly/2CZKdxu.
Update erkende maatregelen voor energiebesparing

Handvat voor duurzaam materiaalgebruik

Praktische informatie over duurzaam materiaalgebruik voor bouw- en infrabedrijven was voorheen niet of slechts zeer versnipperd beschikbaar. Met het in opdracht van Bouwend Nederland ontwikkelde digitaal handvat voor duurzaam materiaalgebruik is dat verleden tijd. Ontdek snel meer: http://bit.ly/2iOtKzF.

Lees meer

Meer artikelen...