‘Certificering’ is niet het eerste woord wat bij je opkomt als het over de kermis gaat. En toch speelt kwaliteit en veiligheid juist hier een zeer belangrijke rol. Ik had het voorrecht om een kijkje achter de schermen te nemen bij deze in alle opzichten bijzondere branche.

003 Reuzenrad.nl2Lamberink Events is een familiebedrijf, dat niet alleen reuzenraden exploiteert, maar ze ook ontwikkelt, bouwt en verkoopt. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik hartelijk ontvangen door Kokkie Kroon, eigenaresse en tevens lid van de belangenvereniging voor kermismensen. Mij werd meteen duidelijk dat alle vooroordelen direct overboord gegooid konden worden. Wat een professioneel bedrijf is dit en wat een kennis zit hier. Lamberink weet precies waar ze mee bezig is en had zelfs een SWOT-analyse uitgevoerd; daar kunnen veel bedrijven nog wat van leren. Onder andere dankzij de goede voorbereiding werden er geen tekortkomingen vastgesteld en was de certificering snel een feit. Al met al was dit een van de mooiste klussen die ik ooit heb uitgevoerd en ook de auditor was zwaar onder de indruk van het geheel.

Kijk voor meer informatie over ISO 9001-certificering op www.trigade.nl/certificatienormen/ISO9001-kwaliteitsmanagement.

Auteur: Jakob Croeze, Adviseur Trigade Staphorst