Gebroeders van der Plas uit Rosmalen ontving onlangs de eerste MVO-prijs ’s-Hertogenbosch. De jury was vooral gecharmeerd van het oog voor het menselijke aspect, het gebruik van duurzame materialen en de wijze waarop MVO in het bedrijfsmanagementmodel was verweven.

Gebroeders van der Plas, een bedrijf werkzaam in vastgoedonderhoud en -renovatie, weet als geen ander invulling te geven aan het MVO-beleid. Zo zijn ze als eerste in Nederland MVO-gecertificeerd in de hoogst haalbare categorie in hun branche en beschikken ze tevens over het duurzame VGO-keurmerk. Daarmee maken ze hun slogan: ‘duurzaam in onderhouden’, meer dan waar en verzekeren ze zich van een krachtige positie in de markt. Een slimme zet, want duurzaamheid is immers niet meer weg te denken uit onze maatschappij en zal alleen maar belangrijker worden. Niet alleen voor mens en milieu, maar ook zakelijk gezien. Het behalen van financieel voordeel bijvoorbeeld, maar ook imagoverbetering en het creëren van een voorloperspositie ten opzichte van de concurrentie.

Het MVO-managementsysteem van Gebroeders Van der Plas, is het afgelopen jaar in samenwerking met Trigade, volledig geïntegreerd in het bestaande managementsysteem (kwaliteit, arbo en milieu) en geïmplementeerd. Naast ISO 9001 en VCA** heeft Gebroeders Van der Plas onlangs ook het bedrijfscertificaat MVO-Prestatieladder (niveau 3) behaald.

Kijk voor meer informatie over de MVO-Prestatieladder en certificering op www.trigade.nl/certificatienormen/mvo-prestatieladder.005 MVO-Certificaat-Van-der-Plas